ДОСЛІДЖЕННЯ ВПЛИВУ НАЙБІЛЬШ ПЕРСПЕКТИВНИХ СПОЛУК З 1,3-ДІАЗАФРАГМЕНТАМИ НА ІНТЕНСИВНІСТЬ АПОПТОТИЧНИХ ПРОЦЕСІВ У ПІДШЛУНКОВІЙ ЗАЛОЗІ ЩУРІВ З ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНИМ ЦУКРОВИМ ДІАБЕТОМ 2 ТИПУ

Тижненко, Т. В., Почерняєв, А. К., Опалейко, Ю. А. (2014) ДОСЛІДЖЕННЯ ВПЛИВУ НАЙБІЛЬШ ПЕРСПЕКТИВНИХ СПОЛУК З 1,3-ДІАЗАФРАГМЕНТАМИ НА ІНТЕНСИВНІСТЬ АПОПТОТИЧНИХ ПРОЦЕСІВ У ПІДШЛУНКОВІЙ ЗАЛОЗІ ЩУРІВ З ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНИМ ЦУКРОВИМ ДІАБЕТОМ 2 ТИПУ. «БІОЛОГІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ – 2014»: Збірник наукових праць V Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів. с. 292-293.

[img]
Перегляд
Text
Download (363kB) | Перегляд

Опис

ДНК клітин підшлункової залози, у щурів, які отримували метформін і речовини 2506, 2418, AD-0407, деградована менше, ніж у тварин з експериментальним ЦД 2 типу. Оскільки деградація ДНК органо-специфічна і залежить від виду патології, можна припустити, що феномен деградації ДНК і нуклеотидні послідовності деградованих фрагментів ДНК є своєрідними і відображають даний фізіологічний стан організму, передуючи процесу апоптозу, тобто у тварин з діабетом спостерігається стимуляція апоптозу в порівнянні з контролем.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: Щури, підшлункова залоза, апоптоз, цукровий діабет, ДНК.
Теми: Q Наука > QP Фізіологія
Підрозділи: Природничий факультет > Кафедра ботаніки, біоресурсів та збереження біорізноманіття
Користувач, що депонує: лаборант Людмила Остапенко
Дата внесення: 08 Квіт 2014 10:08
Останні зміни: 15 Серп 2015 06:00
URI: http://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/10810

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу