РІЗНОМАНІТТЯ ФІТОПЛАНКТОНУ р. ДЕРЕВИЧКА (с. КУСТІВЦІ ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛ.)

Комісарук, Г. О., Шелюк, Ю. С. (2014) РІЗНОМАНІТТЯ ФІТОПЛАНКТОНУ р. ДЕРЕВИЧКА (с. КУСТІВЦІ ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛ.). «БІОЛОГІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ – 2014»: Збірник наукових праць V Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів. с. 231-233.

[img]
Перегляд
Text
Download (377kB) | Перегляд

Опис

За числом видових та внутрішньовидових таксонів, їх частотою трапляння фітопланктон р. Деревичка характеризувався як зелено-евгленово-діатомовий. Середні показники чисельності та біомаси сягали відповідно 3,9±0,73 млн. кл/дм3 та 0,6±0,08, г/м3. Із найбільшою рясністю у структурі біомаси були представлені зелені, синьозелені та діатомові водорості, основним домінантом за чисельністю був відділ Cyanoprocaryota. Аналіз інформаційного різноманіття, розрахованого за біомасою та чисельністю водоростевих клітин, показав, що для досліджуваної річки характерне переважання олігодомінантної структури фітопланктону впродовж усіх сезонів.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: біологічні, різноманіття альгофлори, велика кількість малих річок, р. Деревички, планктони, внутрішньовидові таксони
Теми: Q Наука > QK Ботаніка
Підрозділи: Природничий факультет > Кафедра ботаніки, біоресурсів та збереження біорізноманіття
Користувач, що депонує: лаборант Людмила Остапенко
Дата внесення: 08 Квіт 2014 09:50
Останні зміни: 15 Серп 2015 06:08
URI: http://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/10921

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу