Порівняльна характеристика деяких біохімічних показників крові свійських тварин, що перебували в умовах постійного радіоактивного забруднення в малих дозах

Бовсуновська, М. О., Аннамухаммедова, О. О. (2014) Порівняльна характеристика деяких біохімічних показників крові свійських тварин, що перебували в умовах постійного радіоактивного забруднення в малих дозах. «БІОЛОГІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ – 2014»: Збірник наукових праць V Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів. с. 108-110.

[img]
Перегляд
Text
Download (402kB) | Перегляд

Опис

Відомо, що рівень ферментів трансамінування, особливо АЛТ вказують певним чином на функціональний стан печінки як органа, що страждає від впливу будь-якого забруднення. Рівень цих ферментів є важливим критерієм стану печінки та серцевого м’яза. Підвищення активності ферментів у сироватці крові вказує на порушення структури печінки, міокарду та скелетного м’яза. Так, при патологічних відхиленнях у печінці активність трансаміназ підвищується значно раніше, ніж з’являються зміни білкових фракцій.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: Кров, біохімічні показники, свійські тварини, печінка, трансамінази, міокард, скелетний м’яз.
Теми: Q Наука > QL Зоологія
Підрозділи: Природничий факультет > Кафедра ботаніки, біоресурсів та збереження біорізноманіття
Користувач, що депонує: лаборант Людмила Остапенко
Дата внесення: 09 Квіт 2014 10:49
Останні зміни: 15 Серп 2015 06:11
URI: http://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/10953

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу