Підготовка вчителя до формування в учнів іншомовної стратегічної компетенції як засобу адаптації у глобалізованому суспільстві

Щерба, Н. С. (2007) Підготовка вчителя до формування в учнів іншомовної стратегічної компетенції як засобу адаптації у глобалізованому суспільстві. Нові технології навчання. Збірник наукових праць. Шляхи розвитку духовності та професіоналізму за умов глобалізації ринку освітніх послуг (48). с. 17-19.

[img]
Перегляд
Text
Download (116kB) | Перегляд

Опис

В умовах інтеграційних світових процесів, що охоплюють сьогодні всі сфери життєдіяльності людини, стратегічним завданням національної середньої іншомовної освіти є не лише традиційне “закладання” основ іноземної мови з метою підготовки школярів до майбутньої професійної діяльності та ефективної співпраці з представниками інших культур. Її новою прогресивною тенденцією є формування в учнів здатності до подальшого самостійного розвитку та вдосконалення в процесі учіння й спілкування з метою адаптації до мінливих вимог українського й міжнародного ринку праці. Згідно з вітчизняною освітньо-нормативною та навчально-методичною базою ця функція покладається на стратегічну (діяльнісну) компетенцію (СДК). Проте нерозробленість теоретичних і практичних питань даного освітнього об’єкту у вітчизняній педагогіці стає перепоною на шляху підготовки вчительських кадрів до формування СДК в учнів при вивченні ними іноземної мови (ІМ). Серед таких питань, у першу чергу, постає невизначеність її структури як на рівні компетенцій, так і з боку стратегій, що входять до її складу.

Тип елементу : Стаття
Теми: L Освіта > L Освіта (Загальне)
L Освіта > LB Теорія і практика освіти
L Освіта > LB Теорія і практика освіти > LB2300 Вища освіта
L Освіта > LC Спеціальні аспекти освіти
Підрозділи: Інститут іноземної філології > Кафедра міжкультурної комунікації та іншомовної освіти
Користувач, що депонує: Marina Igorivna Masliuk
Дата внесення: 14 Трав 2014 08:14
Останні зміни: 15 Серп 2015 06:30
URI: http://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/11213

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу