ВПЛИВ ГОЛОДУВАННЯ НА ФІЗИКО-ХІМІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ ГЕМОЛІМФИ VIVIPARUS VIVIPARUS (GASTROPODA, PECTINIBRANCHIA)

Гріневич, Я. Р., Стадниченко, А. П. (2014) ВПЛИВ ГОЛОДУВАННЯ НА ФІЗИКО-ХІМІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ ГЕМОЛІМФИ VIVIPARUS VIVIPARUS (GASTROPODA, PECTINIBRANCHIA). [Експеримент] (Неопублікований)

[img]
Перегляд
Text
Download (312kB) | Перегляд

Опис

Досліджено вплив тривалого голодування (1, 2, 3, 4 тижні) Viviparus viviparus (Linnaeus, 1758) на загальний об’єм, питому вагу, водневий показник (pH) гемолімфи, вміст у ній загального білка, Cu2+ та гемоціаніну. З’ясовано, що значення водневого показника гемолімфи внаслідок тривалого голодування суттєво не змінюється і знаходиться в межах норми. Натомість, загальний об’єм гемолімфи калюжниці річкової збільшився в результаті чотирьохтижневого голодування на 26% в порівняні з нормою. Голодування молюсків зумовлює поступове зменшення питомої ваги та вмісту білка в гемолімфі. Вміст Cu2+ та гемоціаніну за дії 1-3-тижневого голодування збільшується в порівнянні з їх вмістом у нормі. А за чотирьохтижневого голодування значення цих показників падають нижче норми.

Тип елементу : Експеримент
Ключові слова: Viviparus viviparus, голодування, гемолімфа, загальний об’єм, питома вага, pH, загальний білок, гемоціанін.
Теми: Q Наука > QL Зоологія
Підрозділи: Природничий факультет > Кафедра зоології, біологічного моніторингу та охорони природи
Користувач, що депонує: kaf.zoology Zoo KZ
Дата внесення: 05 Вер 2014 11:53
Останні зміни: 15 Серп 2015 07:46
URI: http://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/12354

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу