Проблематика Польського визвольного руху середини ХІХ століття на Правобережній Україні у роботах українських істориків початку початку ХХІ ст.

Конарівська, Юлія (2017) Проблематика Польського визвольного руху середини ХІХ століття на Правобережній Україні у роботах українських істориків початку початку ХХІ ст. Україна–Європа–Світ. Міжнародний збірник наукових праць. Серія: Історія, міжнародні відносини (19). с. 300-306.

[img]
Перегляд
pdf
Download (1MB) | Перегляд

Опис

У статті аналізуються питання польського національного руху середини ХІХ ст. на Правобережній Україні, які досліджували українські історики за останнє десятиліття. Виділено проблеми, які порушуються дослідниками: характерні риси Січневого повстання, російсько-польсько- українські взаємини, як напередодні, так і під час повстання, участь населення Правобережної України у польському повстанні 1863–1864 рр., соціальні та політичні зміни, що відбувалися на Правобережжі після його придушення. Проведений аналіз дає змогу стверджувати, що українські вчені активно працюють над темою польського визвольного руху на Правобережній Україні та всебічно вивчають роль української сторони у ньому.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: польський визвольний рух, Правобережна Україна, Січневе повстання 1863–1864 рр., українські історики ХХІ ст
Теми: D Загальна історія та історія Старого Світу > DJK Східна Європа
Підрозділи: Історичний факультет > Кафедра права та публічного управління
Користувач, що депонує: Лаборант іст. фак. Світлана Чорновіл
Дата внесення: 29 Січ 2018 12:53
Останні зміни: 29 Січ 2018 12:53
URI: http://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/26239

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу