eprintid: 10810 rev_number: 13 eprint_status: archive userid: 3878 dir: disk0/00/01/08/10 datestamp: 2014-04-08 10:08:49 lastmod: 2015-08-15 06:00:39 status_changed: 2014-04-08 10:08:49 type: article metadata_visibility: show title: ДОСЛІДЖЕННЯ ВПЛИВУ НАЙБІЛЬШ ПЕРСПЕКТИВНИХ СПОЛУК З 1,3-ДІАЗАФРАГМЕНТАМИ НА ІНТЕНСИВНІСТЬ АПОПТОТИЧНИХ ПРОЦЕСІВ У ПІДШЛУНКОВІЙ ЗАЛОЗІ ЩУРІВ З ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНИМ ЦУКРОВИМ ДІАБЕТОМ 2 ТИПУ language: ukraine abstract: ДНК клітин підшлункової залози, у щурів, які отримували метформін і речовини 2506, 2418, AD-0407, деградована менше, ніж у тварин з експериментальним ЦД 2 типу. Оскільки деградація ДНК органо-специфічна і залежить від виду патології, можна припустити, що феномен деградації ДНК і нуклеотидні послідовності деградованих фрагментів ДНК є своєрідними і відображають даний фізіологічний стан організму, передуючи процесу апоптозу, тобто у тварин з діабетом спостерігається стимуляція апоптозу в порівнянні з контролем. keywords: Щури, підшлункова залоза, апоптоз, цукровий діабет, ДНК. creators_name: Тижненко, Т. В. creators_name: Почерняєв, А. К. creators_name: Опалейко, Ю. А. ispublished: pub subjects: QP divisions: sch_bot full_text_status: public date: 2014-03 publication: «БІОЛОГІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ – 2014»: Збірник наукових праць V Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів publisher: ЖДУ ім. І.Франка pagerange: 292-293 refereed: TRUE citation: Тижненко, Т. В., Почерняєв, А. К., Опалейко, Ю. А. (2014) ДОСЛІДЖЕННЯ ВПЛИВУ НАЙБІЛЬШ ПЕРСПЕКТИВНИХ СПОЛУК З 1,3-ДІАЗАФРАГМЕНТАМИ НА ІНТЕНСИВНІСТЬ АПОПТОТИЧНИХ ПРОЦЕСІВ У ПІДШЛУНКОВІЙ ЗАЛОЗІ ЩУРІВ З ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНИМ ЦУКРОВИМ ДІАБЕТОМ 2 ТИПУ. «БІОЛОГІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ – 2014»: Збірник наукових праць V Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів. с. 292-293. document_url: http://eprints.zu.edu.ua/10810/1/%D0%A2._%D0%92._%D0%A2%D0%B8%D0%B6%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE1__%D0%90._%D0%9A._%D0%9F%D0%BE%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%BD%D1%8F%D1%94%D0%B22__%D0%AE._%D0%90._%D0%9E%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%B9%D0%BA%D0%BE3.pdf