eprintid: 10876 rev_number: 13 eprint_status: archive userid: 3878 dir: disk0/00/01/08/76 datestamp: 2014-04-08 10:06:39 lastmod: 2015-08-15 06:05:22 status_changed: 2014-04-08 10:06:39 type: article metadata_visibility: show title: ПЕРСПЕКТИВИ ВИКОРИСТАННЯ МОЛОЧНОКИСЛИХ БАКТЕРІЙ У ЗАХИСТІ РОСЛИН language: ukraine abstract: Органічне землеробство передбачає використання біологічних препаратів у захисті рослин. Найчастіше у якості діючих агентів застосовують бактерії таких родів як Bacillus і Pseudomonas. У 80-х роках 20 століття почали з'являтися праці дослідників, які запропонували використовувати для захисту рослин молочнокислі бактерії, а саме – представників роду Lactobacillus. Статус GRAS (“Generally Recognized As Safe” (англ.)) цих мікроорганізмів означає те, що вони є абсолютно безпечними для людини. Такого висновку людство дійшло, засновуючись на широкому застосуванні лактобацил у приготуванні продуктів харчування. keywords: Біологічні препарати, молочнокислі бактерії, мікроорганізми, лактобацили. creators_name: Ліманська, Н. В. creators_name: Задерей, О. В. creators_name: Іваниця, А. В. creators_name: Маринова, І. І. creators_name: Задерей, Н. С. ispublished: pub subjects: QK divisions: sch_bot full_text_status: public date: 2014-03 publication: «БІОЛОГІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ – 2014»: Збірник наукових праць V Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів publisher: ЖДУ ім. І.Франка pagerange: 64-66 refereed: TRUE citation: Ліманська, Н. В., Задерей, О. В., Іваниця, А. В., Маринова, І. І., Задерей, Н. С. (2014) ПЕРСПЕКТИВИ ВИКОРИСТАННЯ МОЛОЧНОКИСЛИХ БАКТЕРІЙ У ЗАХИСТІ РОСЛИН. «БІОЛОГІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ – 2014»: Збірник наукових праць V Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів. с. 64-66. document_url: http://eprints.zu.edu.ua/10876/1/%D0%9D.%D0%92.%D0%9B%D1%96%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0_%D0%9E.%D0%92.%D0%97%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%B9__%D0%90.%D0%92.%D0%86%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D1%8F_%D0%86.%D0%86.%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0_%D0%9D._%D0%97%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%B9.pdf