%0 Journal Article %A Горшкова, Л. М. %A Верченко, Є. В. %D 2014 %F zu2:10988 %I ЖДУ ім. І.Франка %J «БІОЛОГІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ – 2014»: Збірник наукових праць V Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів %K Печериці, поживні речовини, здоров'я людини, амінокислоти, низькокалорійний продукт харчування. %P 43-45 %T Вплив ЕМ-технологій на урожайність гливи звичайної (Pleurotus Ostreatus) %U http://eprints.zu.edu.ua/10988/ %X Kpiм відмінного смаку, печериці мають безліч корисних якостей, вони є джерелом багатьох поживних речовин, необхідних для здоров'я людини. Печериці містять набагато більше білків (3 г на 100 г), ніж iншi овочі. У них високий відсоток корисних для організму людини амінокислот, а 70-90% рослинних білків, які знаходяться в печерицях, легко засвоювані. Шампіньйон – низькокалорійний продукт харчування (менше 30 ккал на 100 г). У них дуже мало цукру i зовсім немає холестерину. Ці гриби практично не мітять жирів (0,2 г на 100 г). Kpiм того, печериця багатша, ніж iнші овочі, за вмістом водорозчинних вітамінів.