eprintid: 10994 rev_number: 16 eprint_status: archive userid: 3878 dir: disk0/00/01/09/94 datestamp: 2014-04-10 05:46:45 lastmod: 2015-08-15 06:13:42 status_changed: 2014-04-10 05:46:45 type: article metadata_visibility: show title: Вплив сечовини на вміст β-каротину в організмі ставковика звичайного language: ukraine abstract: Сечовина є одним із важливих продуктів життєдіяльності водних організмів і присутня в природних водах, оскільки надходить у водні об'єкти з господарсько-побутовими стічними, колекторними водами, а також з поверхневим стоком в районах використання її як нітратного добрива. Карбамід також може накопичуватися в природних водах у результаті природних біохімічних процесів як продукт обміну речовин водних організмів, продукуватися рослинами, грибами, бактеріями як продукт зв'язування аміаку, що утворюється в процесі дисиміляції білків. keywords: Сечовина, обмін речовин водних організмів, Lymnaea stagnalis, β-каротин. creators_name: Музика, Л. В. creators_name: Бовсуновська, М. О. creators_name: Сергійчук, О. С. creators_name: Киричук, Г. Є. ispublished: pub subjects: QL divisions: sch_bot full_text_status: public date: 2014-03 date_type: published publication: «БІОЛОГІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ – 2014»: Збірник наукових праць V Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів publisher: ЖДУ ім. І.Франка pagerange: 243-245 refereed: TRUE citation: Музика, Л. В., Бовсуновська, М. О., Сергійчук, О. С., Киричук, Г. Є. (2014) Вплив сечовини на вміст β-каротину в організмі ставковика звичайного. «БІОЛОГІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ – 2014»: Збірник наукових праць V Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів. с. 243-245. document_url: http://eprints.zu.edu.ua/10994/1/%D0%9B._%D0%92._%D0%9C%D1%83%D0%B7%D0%B8%D0%BA%D0%B0__%D0%9C.%D0%9E.%D0%91%D0%BE%D0%B2%D1%81%D1%83%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D1%81%D1%8C%D0%BA_%D0%9E.%D0%A1.C%D0%B5%D1%80%D0%B3%D1%96%D0%B9%D1%87%D1%83%D0%BA__%D0%93.%D0%84.%D0%9A%D0%B8%D1%80%D0%B8%D1%87%D1%83%D0%BA.pdf