%0 Journal Article %A Доброльожа, Г. М. %D 2012 %F zu2:11851 %I МОНМС України. - ЧНУ. - Черкаси %J Мовознавчий вісник: збірник наукових праць %K етноконцепт, фразеологічна одиниця (ФО), фразеосемантична група, фразеологічний компонент, семантика, етносвідомість %N 14-15 %P 128-134 %T Хліб та борошняні вироби в поліській фразеології: історичний та етнокультурний коментар %U http://eprints.zu.edu.ua/11851/ %X У статті аналізуються лексико-тематичні групи фразеологізмів, що містять компонент-назву хліба та борошняних виробів. З’ясовано найбільш продуктивні у кількісному відношенні номінації; визначено основні семантичні типи фразеологічних одиниць; підкреслено, що ФО із структурним компонентом-назвою хліба становлять суттєвий пласт поліської фразеології.