%0 Journal Article %A Щербакова, Г. Д. %D 2015 %F zu2:18015 %I ЖДУ імені Івана Франка %J Фізичне виховання та спорт у контексті держної програми розвитку фізичної культури В Україні: досвід, проблеми, перспективи %K науково-методичні, працездатність, зміцнення здоров’я, здорове харчування, актуальність, довголіття, «Ми є те, що ми їмо», джерело сили, культура харчування, продукти швидкого приготування, модифіковані компоненти, здоровий спосіб життя, раціон студента, життєдіяльність організму, «правильне, раціональне, регулярне харчування», білки, жири, вуглеводи, не переїдати, необхідні речовини, складові харчування, «дари садів, полів і городів», добре подріблена, клітковини, пектини, луска, натуральні продукти, сіль, мед, протеїни. %P 148-152 %T Спортивне харчування для студентів %U http://eprints.zu.edu.ua/18015/ %X Правильне харчування – це одна з найважливіших складових здорового способу життя, гарного самопочуття і здоров’я людини. Основоположні принципи правильного харчування це не ноу-хау сучасних дієтологів і медиків, вони були добре відомі кілька тисяч років тому нашим предкам, і опрацьовувалися, доводилися до досконалості весь цей час індійськими йогами. Рекомендації, що можна їсти, а що ні, це ціла філософія здорового способу життя, яка передбачає глибоке розуміння людиною призначення їжі і її впливу, в тому числі енергетичного впливу на всі системи організму людини.