eprintid: 20446 rev_number: 9 eprint_status: archive userid: 2944 dir: disk0/00/02/04/46 datestamp: 2016-02-25 10:23:37 lastmod: 2016-02-25 10:26:42 status_changed: 2016-02-25 10:23:37 type: article metadata_visibility: show title: Аналіз термінологічної системи дослідження проблеми формування професійної компетентності майбутніх техніків-технологів виробництва харчової продукції language: ukraine abstract: У статті проаналізовано та уточнено базові поняття дослідження: ''розвиток'', ''формування особистості'', ''виховання''; визначено сутність категорії ''формування професійної компетентності техніка-технолога виробництва харчової продукції''. Проведено контент-аналіз понять ''компетенція'' та ''компетентність'', проаналізовано зміст категорії ''професійна компетентність'' та визначено суть поняття ''професійна компетентність техніків-технологів виробництва харчової продукції''. keywords: розвиток, формування, виховання, компетенція, компетентність, професійна компетентність, формування професійної компетентності техніків-технологів виробництва харчової продукції. creators_name: Мельник, О. Ф. ispublished: pub subjects: LB full_text_status: public date: 2015 date_type: published publication: Вісник Житомирського державного університету імені Івана Франка number: 4 (82) publisher: Вид-во ЖДУ ім. І.Франка pagerange: 138-142 refereed: TRUE issn: 2076-6173 referencetext: 1. Бусел В. Т. Великий тлумачний словник сучасної української мови / В. Т. Бусел. – К. : Ірпінь : ВТФ ''Перун'', 2004. – 1440 с. 2. Пальчевський С. С. Педагогика : [навч. посібник] / C. C. Пальчевський. – 2-е вид. – К. : Каравела, 2008. – 496 с. 3. Подласый В. И. Педагогика. Новый курс : [учебник] / В. И. Подласый – М. : Изд. Центр ВЛАДОС, 1999. – Кн. 1. ''Общие основы''. – 576 с. 4. Волкова Н. П. Педагогіка / Н. П. Волкова. – ВЦ ''Академія'', 2001. – 575 с. 5. Фіцула М. М. Педагогіка / М. М. Фіцула. – Тернопіль, 2000. – 544 с. 6. Мойсеюк Н. Є. Педагогіка : [навч. пос.] / Н. Є. Мойсеюк. – 3-є вид. , доп. – К. : ВАТ ''КДНК'', 2001. – 608 с. 7. Вітвіцька С. С. Основи педагогіки вищої школи : [підручник] / С. С. Вітвіцька. 2-е вид. – К. : Центр учбової літератури, 2011. – 384 с. 8. Закон України ''Про вищу освіту'' від 1. 07. 2014 № 1556-VІІ. Верховна Рада України. 9. Компетентнісний підхід у сучасній освіті : світовий досвід та українські перспективи : [монографія] / [під заг. ред. Овчарук О. В.]. – МОН України, Програма розвитку ООН в Україні ''К.І.С.'', 2004. 10. Ягупов В. В. Компетентнісний підхід до підготовки фахівців у системі вищої освіти / В. В. Ягупов, В. І. Свистун // Наукові записки. Педагогічні, психологічні науки та соціальна робота. – 2007. citation: Мельник, О. Ф. (2015) Аналіз термінологічної системи дослідження проблеми формування професійної компетентності майбутніх техніків-технологів виробництва харчової продукції. Вісник Житомирського державного університету імені Івана Франка (4 (82)). с. 138-142. ISSN 2076-6173 document_url: http://eprints.zu.edu.ua/20446/1/138-142.pdf