eprintid: 22952 rev_number: 9 eprint_status: archive userid: 1500 dir: disk0/00/02/29/52 datestamp: 2016-12-26 14:51:16 lastmod: 2016-12-26 14:51:16 status_changed: 2016-12-26 14:51:16 type: article metadata_visibility: show title: Оцінювання функціональних резервних можливостей організму та покращення фізичної працездатності студентів language: ukraine abstract: Проведено вивчення функціональних резервних можливостей організму та фізичної працездатності студентів 17-18 років. Встановлено, що специфічна реакція на фізичне навантаження залежить від особливостей функціонування фізіологічних систем, що дає можливість використовувати пробу Руф’є для опосередкованої оцінки фізичної працездатності. Навантаження за обсягом були оптимальними, відповідали рівню фізичної підготовленості, що значно залежало від вихідного стану фізичної працездатності. Однією з головних проблем підвищення фізичної працездатності було встановлення співвідношень між виконанням фізичного навантаження і його ефективною дією на функціональні системи організму. Наприкінці дослідження вдалося достовірно підвищити фізичну працездатність студентів основної групи – за результатами функціональної проби Руфф’є вона з задовільної перейшла в середню. keywords: студенти, фізичне виховання, проба Руфф’є, фізична працездатність. creators_name: Григус, Ігор creators_name: Старіков, Володимир creators_name: Євтух, Микола ispublished: pub subjects: AZ divisions: sch_the full_text_status: public date: 2016-11 date_type: published publication: Фізична культура, спорт та здоров’я нації : зб. наук. праць. / гол. ред. В. М. Костюкевич number: 1 publisher: Житомир : ФОП Євенок О. О. pagerange: 51-56 refereed: TRUE issn: 2071-5285 citation: Григус, Ігор, Старіков, Володимир, Євтух, Микола (2016) Оцінювання функціональних резервних можливостей організму та покращення фізичної працездатності студентів. Фізична культура, спорт та здоров’я нації : зб. наук. праць. / гол. ред. В. М. Костюкевич (1). с. 51-56. ISSN 2071-5285 document_url: http://eprints.zu.edu.ua/22952/1/%D0%93%D1%80%D0%B8%D0%B3%D1%83%D1%81.pdf