%0 Journal Article %@ 2076-6173 %A Мелько, М. В. %D 2017 %F zu2:25257 %I Вид-во ЖДУ ім. І.Франка %J Вісник Житомирського державного університету імені Івана Франка %K творчий потенціал, кухар-кондитер, позаурочні та позанавчальні заходи, професійна підготовка, професійно-технічний навчальний заклад. %N 2 (88) %P 181-185 %T Інноваційні форми творчого розвитку майбутніх фахівців кулінарного профілю у процесі професійної підготовки %U http://eprints.zu.edu.ua/25257/ %X У статті обґрунтовано вплив позитивної динаміки розвитку кулінарної галузі, підвищення якості послуг, збільшення асортименту та кількості закладів на вимоги щодо кваліфікації фахівців кулінарного профілю. Проаналізовано організаційні форми навчання, які застосовуються під час професійної підготовки фахівців. Виокремлено особливості позанавчальних і позаурочних організаційних форм навчання майбутніх кухарів-кондитерів. Доведено доцільність використання інноваційних форм, спрямованих на творчий розвиток майбутніх фахівців кулінарного профілю у процесі професійної підготовки. Зокрема, увагу зосереджено на таких практико орієнтованих формах, як майстер-класи, фестивалі, конкурси, гуртки професійного спрямування, виставки. Запропоновано опис досвіду проведення масових заходів учнівської позаурочної діяльності Будинком техніки у Львівській області.