%0 Conference Paper %A Анічкіна, О. В. %A Авдєєва, О. Ю. %B І Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми хімії та хімічної технології» %C Україна, Київ, НУХТ %D 2022 %F zu2:35625 %P 317-318 %T Вивчення харчової хімії в професійній підготовці майбутніх хіміків %U http://eprints.zu.edu.ua/35625/ %X Серед глобальних проблем сучасного світу та людства провідне місце посідає саме продовольча. Адже доступність харчових продуктів і їх якість є обмеженими. Професійна підготовка майбутніх технологів харчової та хімічної промисловості, хіміків нерозривно пов’язана з вивченням особливостей харчової хімії, як науки про склад харчових систем, його змін у ході обробки та закономірності таких перетворень. Вивчення харчової хімії пропонується майбутнім технологам харчової промисловості в якості обов’язкової освітньої компоненти, а технологам хімічної промисловості та хімікам, може бути запропонована в якості вибіркової освітньої компоненти. Оскільки, місцем працевлаштування хіміків і хімічних технологів може бути лабораторія або цехи підприємств харчової промисловості.