%0 Book %A Бурлака, В. А. %A Борщенко, В. В. %A Кривий, М. М. %C Житомир %D 2012 %E Бурлака, В. А. %E Борщенко, В. В. %F zu2:9070 %I Житомирський державний університет %P 163 %T БІОЛОГІЯ ПРОДУКТИВНОСТІ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ТВАРИН %U http://eprints.zu.edu.ua/9070/ %X В лекціях розглянуті питання взаємозв‘язку між біохімічним складом кормів, кормових добавок та продуктивністю тварин; конкретизовані фактори, що визначають якість, поживну цінність та споживання кормів, перераховані основні напрямки вдосконалення кормової бази та годівлі тварин; висвітлені механізми травлення у розрізі різних класів тварин; наведені основні інтер′єрні тести з оцінки продуктивності тварин; викладені біологічні закономірності утворення молочної, м‘ясної, яєчної, шкіряної, вовнової та медової продуктивності тварин та способи її стимуляції. Навчальне видання розраховано на студентів спеціальності «Технології виробництва та переробки продукції тваринництва», наукових працівників та аспірантів.