Вплив сечовини на вміст β-каротину в організмі ставковика звичайного

Музика, Л. В., Бовсуновська, М. О., Сергійчук, О. С., Киричук, Г. Є. (2014) Вплив сечовини на вміст β-каротину в організмі ставковика звичайного. «БІОЛОГІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ – 2014»: Збірник наукових праць V Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів. с. 243-245.

[img]
Перегляд
Text
Download (369kB) | Перегляд

Опис

Сечовина є одним із важливих продуктів життєдіяльності водних організмів і присутня в природних водах, оскільки надходить у водні об'єкти з господарсько-побутовими стічними, колекторними водами, а також з поверхневим стоком в районах використання її як нітратного добрива. Карбамід також може накопичуватися в природних водах у результаті природних біохімічних процесів як продукт обміну речовин водних організмів, продукуватися рослинами, грибами, бактеріями як продукт зв'язування аміаку, що утворюється в процесі дисиміляції білків.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: Сечовина, обмін речовин водних організмів, Lymnaea stagnalis, β-каротин.
Теми: Q Наука > QL Зоологія
Підрозділи: Природничий факультет > Кафедра ботаніки, біоресурсів та збереження біорізноманіття
Користувач, що депонує: лаборант Людмила Остапенко
Дата внесення: 10 Квіт 2014 05:46
Останні зміни: 15 Серп 2015 06:13
URI: http://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/10994

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу