Оцінка рівня фізичної підготовленості студентів аграрних спеціальностей

Вовк, Iгор, Лапшина, Галина, Ластовецька, Катерина, Нестеренко, Лілія (2020) Оцінка рівня фізичної підготовленості студентів аграрних спеціальностей. Фізична культура, спорт та здоров'я нації (10). с. 12-19. ISSN 2071-5285

[img]
Перегляд
Text
Download (586kB) | Перегляд

Опис

В статті описано рівень фізичної підготовленості студентів аграрних спеціальностей І курсу. В дослідженні проведено тестування фізичної підготовленості студентів. За його результатами розроблено сигмоподібні 5-бальні шкали, що дають змогу оцінити фізичну підготовленість студентів, а також розроблено нормативні оцінки фізичної підготовленості студентів-юнаків І курсу аграрних спеціальностей для підвищення рівня фізичної підготовленості. Мета дослідження – оцінити рівень фізичної підготовленості студентів аграрних спеціальностей. Матеріал і методи дослідження. В дослідженні приймали участь 115 студентів – юнаків, які навчалися на І курсі Львівський національний аграрний університет. Усі студенти пройшли медичне обстеження і відносились до основної групи. Дослідження фізичної підготовленості проводили за тестами, які виконували студенти на контрольних заняттях кожного практичного модуля з фізичного виховання. Тести: біг 100 м, біг 200 м, біг 1500 м, стрибок у довжину з розбігу, штовхання ядра. В кінці педагогічного експерименту було проведено методи математичної статистики. Результати. За результатами тестування виявлено що студенти знаходяться на середньому рівні підготовки, з бігу на 100 м, (64,94 %), з бігу на 200 м – 63,37 %, за тестом бігу на 1500 м – 83,53 %, за показником стрибок у довжину з розбігу – 70,43, за останнім показником тесту «штовхання ядра» – 65,75 %. Висновки. За результатами аналізу наукової та методичної літератури дозволяє констатувати про широкий спектр наукових досліджень з даної проблематики. Як показує практика, результати наукового пошуку досі не повною мірою сприяють підвищенню фізичної підготовленості студентської молоді. Так, ми встановили середній рівень фізичної підготовленості у більшості студентів – юнаків аграрних спеціальностей (біг на 100 м, біг на 200 м, біг на 1500 м, стрибок у довжину з розбігу та «штовхання ядра»), від 63,37 % до 83,53 %, що свідчить про високу фізичну підготовку студентів.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: рівень, фізична підготовленість, студенти-юнаки, аграрні спеціальності
Теми: A Загальні роботи > AZ Історія науки. Гуманітарні науки
Підрозділи: Факультет фізичного виховання та спорту > Кафедра теоретико-методичних основ фізичного виховання та спорту
Користувач, що депонує: Unnamed user with email kaf.fiz.vyh@gmail.com
Дата внесення: 21 Січ 2021 21:10
Останні зміни: 21 Січ 2021 21:10
URI: http://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/32127

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу