СТРАТЕГІЯ РОЗВИТКУ ТВОРЧОГО ПОТЕНЦІАЛУ ОСОБИСТОСТІ В УМОВАХ ГЛОБАЛЬНОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ ЛЮДСТВА

Бірюкова, Г. С. (2013) СТРАТЕГІЯ РОЗВИТКУ ТВОРЧОГО ПОТЕНЦІАЛУ ОСОБИСТОСТІ В УМОВАХ ГЛОБАЛЬНОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ ЛЮДСТВА. Автореферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата філософських наук.

[img] Text
Download (176kB)

Опис

У дисертаційній роботі здійснено соціально-філософське дослідження стратегії розвитку творчого потенціалу особистості в умовах глобальної трансформації людства. Розкрито сутність творчого потенціалу особистості як проблеми соціально-філософського осмислення в історії філософської думки. Проаналізовано основні теоретичні та методологічні проблеми дослідження поняття "творчий потенціал" у сучасному соціально-філософському дискурсі та уточнено зміст поняття "творчий потенціал особистості на межі тисячоліть (кінець ХХ – початок ХХІ ст.)". Визначено зміст динаміки становлення творчого потенціалу особистості та чинники, що впливають на його формування і розвиток. Обґрунтовано роль творчого потенціалу особистості у забезпеченні її ефективної самореалізації в умовах інформаційного суспільства і розгортання глобалізаційних процесів. Виділено основні проблеми стратегії розвитку творчого потенціалу особистості та запропоновано напрями оптимізації її креативного потенціалу як специфічного способу самореалізації та удосконалення.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: : творчий потенціал особистості, стратегія розвитку творчого потенціалу особистості, глобалізоване суспільство, індустріальне та постіндустріальне суспільство, життєтворчість, самореалізація особистості.
Теми: B Філософія. Психологія. Релігія > B Філософія (Загальне)
Підрозділи: Історичний факультет > Кафедра філософії та політології
Користувач, що депонує: Руслана Іщук
Дата внесення: 26 Лист 2013 06:58
Останні зміни: 17 Бер 2014 10:32
URI: http://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/10183

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу