Вивчення іноземних мов в університетах України (ХІХ – початок ХХ століття)

Шелест, Ю. М. (2014) Вивчення іноземних мов в університетах України (ХІХ – початок ХХ століття). Автореферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата педагогічних наук.

[img] Text
Download (192kB)

Опис

На основі опрацювання широкої джерельної бази у дисертації проаналізовано стан наукової розробки проблеми вивчення іноземних мов в університетах України в ХІХ – на початку ХХ століття. Обґрунтовано теоретичні засади дослідження на рівні методологічного, теоретичного, практичного концептів. Представлено періодизацію процесу вивчення іноземних мов в університетах України: етап становлення (1804–1850 рр.), етап стабілізації (1850–1917 рр.). З'ясовано роль класичних мов в освітньому процесі Європи (ХV – початок ХІХ століття), також досліджено іншомовний компонент у навчальних закладах України з часу їхнього створення на території України. На основі аналізу методичного забезпечення викладання іноземних мов охарактеризовано організацію навчання іноземних мов в університетах України на етапах становлення і стабілізації. Визначено й охарактеризовано форми, методи і засоби навчання іноземних мов, а також виявлено тенденції кадрового забезпечення викладання іноземних мов в університетах підросійської та підавстрійської території України ХІХ – початку ХХ століття.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: університет, навчання іноземних мов, нові іноземні мови, класичні мови, плани, програми, форми, методи, викладач іноземної мови.
Теми: L Освіта > LB Теорія і практика освіти
Користувач, що депонує: Руслана Іщук
Дата внесення: 10 Вер 2014 07:12
Останні зміни: 10 Вер 2014 07:19
URI: http://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/12483

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу