Організаційно-економічний механізм розвитку медичного страхування

Ніколаєнко, С. М. (2014) Організаційно-економічний механізм розвитку медичного страхування. Автореферат thesis, Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна».

[img]
Перегляд
Text
Download (637kB) | Перегляд

Опис

Для країни з ринковою економікою однією з головних цілей державної політики слід назвати формування гнучкого механізму соціального захисту населення і такої її складової, як системи соціального страхування. Нині в Україні необхідність розвитку системи медичного страхування зумовлюється насамперед тим, що існуюча система охорони здоров’я неспроможна надавати безкоштовні медичні послуги в повному обсязі. Рівень сучасної медичної та медикаментозної допомоги не сприяє формуванню здорової нації в майбутньому. Організація охорони здоров’я, яка забезпечує право кожного громадянина на одержання медичної допомоги, може бути забезпечена системою страхової медицини. За рахунок запровадження страхової медицини розв’язуються проблеми гарантованості і доступності медичних послуг для широких верств населення, залучення додаткових ресурсів у сферу охорони здоров’я. Ці положення підтверджує і досвід розвинених країн світу, в яких діє медичне страхування.

Тип елементу : Дисертація (Автореферат)
Ключові слова: страхування, медичне страхування, соціальна сфера
Теми: H Соціальні науки > H Соціальні науки (Загальне)
Підрозділи: Соціально-психологічний факультет > Кафедра економіки, менеджменту, маркетингу та готельно-ресторанної справи
Користувач, що депонує: Інна Олександрівна Клімова
Дата внесення: 15 Вер 2015 06:29
Останні зміни: 15 Вер 2015 06:29
URI: http://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/18564

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу