Ефективність застосування грязей Сакського озера в лікуванні хворих гонартрозом на санаторно-курортному етапі в реабілітаційному центрі "Дениші"

Яворська, Т. Є. (2010) Ефективність застосування грязей Сакського озера в лікуванні хворих гонартрозом на санаторно-курортному етапі в реабілітаційному центрі "Дениші". Молодь в умовах нової соціальної перспективи: матеріали ХІІ Міжнародної науково-практичної конференції. с. 263-267.

[img]
Перегляд
Text
Download (294kB) | Перегляд

Опис

За статистичними даними, в Україні на сьогодні кожен третій мешканець у віці старше 50 років страждає на остеоартроз суглобів. Причому останніми роками відзначається тенденція до зростання захворюваності на остеоартроз в цілому по Україні на 81,6 % за 4 роки. Як показано популяційними дослідженнями, ці показники дещо нижчі, ніж у США і значно вищі, ніж у Великобританії. Хоча розвиток остеоартрозу і не впливає на життєвий прогноз, однак дана патологія є однією з головних причин передчасної втрати працездатності та інвалідизації. Синдром хронічного болю та порушення рухової здатності, що обмежують життєдіяльність, ведуть до погіршення якості життя пацієнтів цієї категорії

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: Застосування грязей,гонартроз,лікування
Теми: L Освіта > L Освіта (Загальне)
Підрозділи: Факультет фізичного виховання та спорту > Кафедра теоретико-методичних основ фізичного виховання та спорту
Користувач, що депонує: лаборант К.Ю. Пелешок
Дата внесення: 27 Січ 2014 08:05
Останні зміни: 23 Січ 2018 13:02
URI: http://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/10501

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу