І. М. КРАСИЛЬЩИК – УНІКАЛЬНЕ ЯВИЩЕ РОСІЙСЬКОЇ ЕНТОМОЛОГІЇ

Фокін, А. В., Філіпова, К. Є. (2014) І. М. КРАСИЛЬЩИК – УНІКАЛЬНЕ ЯВИЩЕ РОСІЙСЬКОЇ ЕНТОМОЛОГІЇ. «БІОЛОГІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ – 2014»: Збірник наукових праць V Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів.. с. 396-398.

[img]
Перегляд
Text
Download (355kB) | Перегляд

Опис

Цікава діяльність І. М. Красильщика і як винахідника. Ним винайдено оригінальні цинкові кільця для вилову комах (фіксувалися на стовбурі дерева) до яких наливали або гас з водою, або використовували сухими. Випробування цього пристрою І. М. Красильщик провів у Кишеневі на Біо-Ентомологічній станції і перед Першою світовою війною експонував його на виставці у Києві. Для облаштування протисаранових канав (влаштування відкосу-зводу) 1885 року вченим була розроблена спеціальна мотика, описана у № 6 та 9 «Земледельческой газеты» за 1885 рік. За радянських часів, з огляду на єврейське походження цей видатний вчений був несправедливо забутий і навіть у досить повному «Словаре-справочнике энтомолога» (1958) за нього не згадується.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: Красильщик Ісак Матвійович, Іцик Мойшевич, Кишенів, зоологічний, сільськогосподарський, ремісничий музей, Бессарабський губернський.
Теми: Q Наука > QK Ботаніка
Підрозділи: Природничий факультет > Кафедра ботаніки, біоресурсів та збереження біорізноманіття
Користувач, що депонує: лаборант Людмила Остапенко
Дата внесення: 07 Квіт 2014 13:04
Останні зміни: 15 Серп 2015 05:59
URI: http://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/10798

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу