Поляки Житомирсько-Вінницького регіону в період нацистського режиму (1941—1944 рр.): національна ідентичність та життя в умовах окупації

Стельникович, С. В. (2014) Поляки Житомирсько-Вінницького регіону в період нацистського режиму (1941—1944 рр.): національна ідентичність та життя в умовах окупації. Intermarum : історія, політика, культура : матеріали Міжнародної наукової конференції «В єдності сила. Україна-Польща: спільні шляхи до свободи» (Житомир, 20-21 червня 2014 р.). - Житомир, 2014. с. 263-271.

[img]
Перегляд
Text
Download (430kB) | Перегляд

Опис

У дослідженні аналізуються особливості національної ідентичності та життя польської етнічної меншини на території Житомирсько-Вінницького регіону (в генеральному окрузі Житомир) в період нацистської окупації. Визначено, що поляки були одним із найчисленніших етносів краю та значною мірою проявляли свою національну ідентифікацію через приналежність до католицизму. У період Другої світової війни зовнішні сили (Німеччина та СРСР) намагалися створити міжнаціональне протистояння між українцями та поляками в регіоні. Проте тривалі традиції мирного співжиття двох народів тривали і надалі. У контексті повсякденності представники етнічної польської меншини Житомирсько-Вінницького регіону були такими ж жертвами колоніальної політики нацистів, як і інші місцеві слов’янські етноси.

Тип елементу : Стаття
Теми: D Загальна історія та історія Старого Світу > DJK Східна Європа
Підрозділи: Історичний факультет > Кафедра історії України
Користувач, що депонує: лаборант К.Б. Лисюк
Дата внесення: 09 Лют 2016 09:56
Останні зміни: 09 Лют 2016 09:56
URI: http://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/20202

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу