Концептуальні та прикладні аспекти ціннісно-морального виховання особистості майбутнього педагога в системі вищої освіти

Дубасенюк, О. А. (2018) Концептуальні та прикладні аспекти ціннісно-морального виховання особистості майбутнього педагога в системі вищої освіти. Проблеми освіти: зб. наук. праць, 1 (88). с. 127-139.

[img]
Перегляд
Text
Download (949kB) | Перегляд

Опис

У статті розглянуто концептуальні аспекти ціннісно-морального виховання особистості майбутнього педагога у системі вищої освіти в сучасних умовах. Проаналізовано терміносистему досліджуваної сфери та виявлено взаємообумовленість її складових. У контексті практикоорієнтованого підходу представлено програму спецкурсу «Ціннісно-моральне виховання особистості майбутнього педагога», яка передбачає: формування у майбутніх учителів уявлення про загальні закономірності ціннісно-морального виховання і розвитку особистості; оволодіння ними основними методами діагностики та методикою, способами виховання учнівської та студентської молоді. Описано основні модулі спецкурсу. Визначено етапи формування моральних якостей особистості, що передбачає розвиток її моральної свідомості, моральних почуттів, організацію морально орієнтованої діяльності.

Тип елементу : Стаття
Теми: L Освіта > L Освіта (Загальне)
Підрозділи: Інститут педагогіки > Кафедра професійно-педагогічної, спеціальної освіти, андрагогіки та управління
Користувач, що депонує: асистент І.О. Денисюк
Дата внесення: 13 Квіт 2019 10:23
Останні зміни: 13 Квіт 2019 10:23
URI: http://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/29156

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу