Громадянське суспільство як суб’єкт формування системи реінтеграції ветеранів

Сейко, Н. А., Захаріна, Т. (2023) Громадянське суспільство як суб’єкт формування системи реінтеграції ветеранів. Social Work and Education, 10 (2). с. 167-177.

[img]
Перегляд
Text
Download (936kB) | Перегляд

Опис

У статті розглядаються особливості взаємодії між органами державної влади та організаціями громадянського суспільства в контексті формування системи реінтеграції ветеранів. Особливу увагу зосереджено на аналізі правових аспектах взаємодії громадянського суспільства та уряду. Представлено узагальнений досвід теоретичних досліджень з проблеми визначення громадянського суспільства як суб’єкта взаємодії з органами державної влади. Визначено ефективні форми взаємодії суб’єктів співпраці. Представлено базову модель двосторонньої взаємодії громадянського суспільства та органів державної влади в системі реінтеграції ветеранів. Мета статті полягає у визначенні місця громадянського суспільства як суб’єкта взаємодії у системі державної політики з реінтеграції ветеранів. Завдання дослідженя: уточнити та конкретизувати понятійних апарат з проблеми дослідження на основі вивчення провідного наукового досвіду та нормативних актів; визначити основні правові форми взаємодії громадянського суспільства з органами державної влади в системі реінтеграції ветеранів; проаналізувати рівень впливовості громадянського суспільства на ухвалення рішення залежно від форми участі громадськості й на основі цього запропонувати модель системи реінтеграції ветеранів, в якій громадянське суспільство виступає як активний суб’єкт взаємодії. В ході виконання дослідження було використано методи теоретичного аналізу й узагальнення та метод моделювання. Наукова новизна дослідження полягає у розкритті ролі громадянського суспільства в реалізації політики реінтеграції ветеранів в умовах сьогодення. Практична значимість дослідження полягає у розробці двосторонньої моделі взаємодії громадянського суспільства і держави у формуванні системи реінтеграції ветеранів. У висновках підтверджено важливість визначення громадянського суспільства як суб’єкта формування системи реінтеграції ветеранів, визначено перспективи подальших досліджень.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: соціальна реінтеграція; ветерани; державна політика; органи державної влади; організації громадянського суспільства; співпраця.
Теми: H Соціальні науки > H Соціальні науки (Загальне)
Підрозділи: Соціально-психологічний факультет > Кафедра соціальних технологій
Користувач, що депонує: Лаборант Анна Миколаївна Негрій
Дата внесення: 20 Черв 2023 07:17
Останні зміни: 20 Черв 2023 07:17
URI: http://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/37164

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу