Робота з розвитку культури мовлення учнів початкових класів на уроках української мови

Сінчук, І. В. (2023) Робота з розвитку культури мовлення учнів початкових класів на уроках української мови. Актуальні проблеми початкової освіти: теорія і практика. с. 71-74.

[img]
Перегляд
Text
Download (357kB) | Перегляд

Опис

Вивчення української мови – одна з найважливіших складових навчання в початкових класах. Не менш важливим є формування культури мовлення, що включає в себе грамотне використання мови, правильне вимовляння та здатність виражати свої думки чітко та лаконічно. Робота над розвитком культури мови молодших школярів є одним із основних напрямів педагогічної діяльності вчителя початкових класів. Це практичне навчання літературних форм мови. Перш за все формування культури мовлення відбувається через активну практику мовлення на уроках. Учитель повинен надавати дітям можливість висловлювати думки, розповідати про свої враження та досвід. При цьому важливо відслідковувати орфоепічну та граматичну правильність їх мовлення, вчасно виправляти помилки, демонструючи при цьому взірець правильного мовлення.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: Початкова школа, методика навчання мовно-літературної освітньої галузі (українська мова та література), культура мовлення
Теми: L Освіта > LB Теорія і практика освіти > LB1501 Початкова освіта
Підрозділи: Інститут педагогіки > Кафедра початкової освіти та культури фахової мови
Користувач, що депонує: ПК Кафедра
Дата внесення: 06 Груд 2023 09:51
Останні зміни: 06 Груд 2023 09:56
URI: http://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/38453

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу