Екологічна компетентність та її формування у дітей старшого дошкільного віку

Максимова, О. О. (2023) Екологічна компетентність та її формування у дітей старшого дошкільного віку. Ekologia i racjonalne zarządzanie przyrodą: edukacja, nauka i praktyka [Zasób elektroniczny]: materiały z międzynarodowej konferencji naukowo-praktycznej, Łomża – Żytomierz. с. 59-66.

[img]
Перегляд
pdf
Download (402kB) | Перегляд

Опис

У статті висвітлюється поняття «екологічна компетентність» стосовно дітей дошкільного віку, розглядається структура, критерії та представлені результати діагностики сформованості екологічної компетентності у найменших членів нашого суспільства – дошкільників, зокрема у дітей старшого дошкільного віку. Критеріями дослідження нами визначено : знання про природу, про правильні взаємини з нею, позитивні емоції та почуття від взаємин з природою, прояв вольових якостей, базові цінності, природодоцільна поведінка, природоохоронні вчинки. На основі аналізу отриманих кількісних та якісних результатів пропонуються ефективні форми та методи роботи з дітьми в даному напрямку.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: екологічна компетентність, діти старшого дошкільного віку, природодоцільна поведінка, структура екологічної компетентності, критерії та показники, форми і методи роботи.
Теми: L Освіта > L Освіта (Загальне)
Підрозділи: Інститут педагогіки > Кафедра теорії та методик дошкільної й інклюзивної освіти
Користувач, що депонує: асистент І.О. Денисюк
Дата внесення: 06 Бер 2024 21:47
Останні зміни: 06 Бер 2024 21:47
URI: http://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/39170

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу