Структура донних угруповань як показник екологічного стану річки в зоні санаторних комплексів м. Свалява

Лєтицька, О. М., Баранов, В. О. (2009) Структура донних угруповань як показник екологічного стану річки в зоні санаторних комплексів м. Свалява. ZOOCENOSIS–2009. Біорізноманіття та роль тварин в екосистемах V Міжнародна наукова конференція. с. 66-67.

[img]
Перегляд
Text
Download (351kB) | Перегляд

Опис

Згідно Водної рамкової директиви ЄС (ВРД ЄС–2000) системи моніторингу поверхневих вод в країнах Європи зазнали суттєвих змін за рахунок переходу з хімічного контролю якості води на біологічний контроль екологічного стану. На сьогодні існує безліч методів визначення екологічного стану водних об’єктів за фізико-хімічними, хімічними, гідроморфологічними, радіологічними, токсикологічними та іншими параметрами, але пріоритетними у вивченні екологічного стану водойм і водотоків ВРД декларує саме біологічні. З огляду на це ясна необхідність вибору та апробації біологічних показників, що можуть виступати як дескриптори у визначенні екологічного стану при різних видах антропогенного впливу на водні об’єкти.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: біологічне різноманіття, хірономіди, олігохети, одноденки, волохокрильці, черевоногі молюски , біомаса, первинна продукція, таксономічне багатство
Теми: Q Наука > QL Зоологія
Підрозділи: Природничий факультет > Кафедра ботаніки, біоресурсів та збереження біорізноманіття
Користувач, що депонує: лаборант Людмила Остапенко
Дата внесення: 04 Лют 2015 14:04
Останні зміни: 04 Лют 2015 14:04
URI: http://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/15366

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу