Актуальні проблеми професійно-прикладної фізичної підготовки студентів вищих навчальних закладів України

Данилюк, В. М., Назарова, І. І. (2018) Актуальні проблеми професійно-прикладної фізичної підготовки студентів вищих навчальних закладів України. Фізична культура, спорт та здоров'я нації (5). с. 51-56. ISSN 2071-5285

[img]
Перегляд
Text
Download (330kB) | Перегляд

Опис

У статті проаналізовано ситуацію з формування професійно важливих якостей в студентів вищих навчальних закладів на заняттях з фізичного виховання. Наведено результати досліджень, які свідчать про невідповідність психофізичних якостей випускників вищих навчальних закладів сучасним вимогам професійної діяльності. Розкрито наявні суперечності між вимогами професії та рівнем професійно-прикладної фізичної підготовленості студентів вищої школи, відсутність в них знань щодо засобів удосконалення професійно важливих якостей засобами професійно-прикладної фізичної підготовки. Доведено важливість занять професійно-прикладною фізичною підготовкою з метою формування необхідних професійних умінь та навичок, збереження здоров’я, покращення працездатності та формування мотивації до занять. Доведено, що виконуючи певні завдання з фізичної підготовки, перевагу необхідно надавати тим засобам, які формують життєво необхідні рухові вміння і навички прикладного та професійного характеру. Окрім того, вказано, що слід добиватись якомога більш різностороннього розвитку фізичних здібностей, пов’язуючи їх з формуванням активної життєвої позиції, свідомого і відповідального ставлення до праці та зміцнення здоров’я молодого покоління. На рівні перспектив подальшого дослідження виокремлено проблему створення конкретних типових програм професійно-прикладної фізичної підготовки з певних спеціальностей, для різних груп професій засобами фізичної культури та видами спорту, широке їх використання в навчально-виховному процесі з фізичного виховання.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: вищий навчальний заклад, професійно важливі якості, професійні здібності, фізичні якості, професійно-прикладна фізична підготовка, фахівець, професія, працездатність, фізичне виховання, спорт, студент.
Теми: A Загальні роботи > AZ Історія науки. Гуманітарні науки
Підрозділи: Факультет фізичного виховання та спорту > Кафедра теоретико-методичних основ фізичного виховання та спорту
Користувач, що депонує: Unnamed user with email kaf.fiz.vyh@gmail.com
Дата внесення: 29 Вер 2018 11:22
Останні зміни: 29 Вер 2018 11:22
URI: http://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/27435

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу