Результативність спортсменок збірної команди Естонії у командних змаганнях із фехтування на шпагах (на прикладі сезону 2016-2017 рр.)

Задорожна, О. Р., Гошко, А. Є., Палатний, А. Л. (2018) Результативність спортсменок збірної команди Естонії у командних змаганнях із фехтування на шпагах (на прикладі сезону 2016-2017 рр.). Фізична культура, спорт та здоров'я нації (5). с. 209-214. ISSN 2071-5285

[img]
Перегляд
Text
Download (254kB) | Перегляд

Опис

Специфіка командних змагань у фехтуванні зумовлює потребу вирішення таких важливих завдань як раціональна послідовність спортсменів, прогнозування та моделювання бойової сутички. Тому однією з перспектив удосконалення системи підготовки у фехтуванні є врахування показників індивідуальної результативності спортсменів у поєдинках з різними командами-суперниками. У статті розглянуто доцільність формування складу команди з урахуванням як загальної результативності учасниць команди, так і результативності на різних позиціях упродовж одної командної зустрічі. Мета дослідження полягала у визначенні індивідуальної результативності провідних фехтувальниць на шпагах в командних змаганнях (на прикладі збірної команди Естонії). Об’єктом дослідження була змагальна діяльність провідних спортсменок Естонії у фехтуванні на шпагах. Предметом дослідження була індивідуальна результативність провідних спортсменок Естонії у фехтуванні на шпагах у командних змаганнях. У статті розглянуто показники індивідуальної результативності спортсменок збірної команди Естонії у командних змаганнях із фехтування на шпагах (на прикладі змагального сезону 2016-2017 рр.). На основі аналізу показників змагальної діяльності на певній позиції під час поєдинків з командами-суперницями встановлено, що найбільш результативною спортсменкою упродовж змагального сезону 2016-2017 рр. у командних змаганнях була Embrich Irina, на що вказав показник її індивідуальної результативності– «+9». У роботі визначено оптимальну послідовність виступів спортсменок збірної команди Естонії упродовж командних сутичок. На позиції першого номеру найкраще себе проявила Embrich Irina ( показник індивідуальної результативності склав «+10»), на позиції другого номеру – Beljiaeva Julia («+28»), на позиції третього номеру – Kuusk Kristinа («+28»). Доведено, що така послідовність є найбільш раціональною та дозволить збірній команді Естонії у майбутньому демонструвати високі результати на змаганнях найвищого рівня.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: фехтування, індивідуальна результативність, командні змагання.
Теми: A Загальні роботи > AZ Історія науки. Гуманітарні науки
Підрозділи: Факультет фізичного виховання та спорту > Кафедра теоретико-методичних основ фізичного виховання та спорту
Користувач, що депонує: Unnamed user with email kaf.fiz.vyh@gmail.com
Дата внесення: 06 Жов 2018 17:01
Останні зміни: 06 Жов 2018 17:01
URI: http://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/27489

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу