Інноваційні методи реабілітації хворих після оперативних методів лікування переломів стегнової кістки

Лозюк, М. Я., Магльований, А. В. (2018) Інноваційні методи реабілітації хворих після оперативних методів лікування переломів стегнової кістки. Фізична культура, спорт та здоров'я нації (5). с. 390-396. ISSN 2071-5285

[img]
Перегляд
Text
Download (300kB) | Перегляд

Опис

Незважаючи на досягнення сучасної медицини, в Україні і за кордоном велику медичну та соціально економічну проблему становить відновне лікування переломів стегнової кістки. Метою статті є розкриття сутності інноваційних методів реабілітації хворих після оперативних методів лікування переломів стегнової кістки. Для досягнення поставленої мети було поставлено наступні завдання: 1) проаналізувати особливості переломів стегнової кістки та визначити їх види; 2) охарактеризувати принципи реабілітаційних заходів та з’ясувати традиційні стаціонарні умови реабілітаційного періоду; 3) оглянути сучасні засоби та інструменти, які використовуються у всьому світі для реабілітації хворих після оперативних методів лікування переломів стегнової кістки. У даній статті проаналізовано відмінності переломів стегнової кістки від інших травм. Надано короткий огляд їх видів. Охарактеризовано принципи, яких слід дотримуватися для більшої ефективності реабілітаційних заходів. Розглянуто підходи до класифікації періодів реабілітації. Охарактеризовано особливості застосування таких методів реабілітації, як фізичні вправи, масаж та фізіотерапія. Обґрунтовано низьку ефективність традиційних методів реабілітації та надано короткий огляд сучасних міжнародних засобів та інструментів, які використовуються у всьому світі. Встановлено розбіжність даних літератури щодо окремих аспектів фізичної реабілітації хворих при переломах стегнової кістки в лікарняному періоді та даних, які стосуються визначенням стратегії та тактики їх фізичної реабілітації.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: перелом, стегнова кістка, реабілітація, реабілітаційний період, післяопераційний період, лікарняний режим.
Теми: A Загальні роботи > AZ Історія науки. Гуманітарні науки
Підрозділи: Факультет фізичного виховання та спорту > Кафедра теоретико-методичних основ фізичного виховання та спорту
Користувач, що депонує: Unnamed user with email kaf.fiz.vyh@gmail.com
Дата внесення: 06 Жов 2018 18:56
Останні зміни: 06 Жов 2018 18:56
URI: http://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/27515

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу