Комплексний вплив десикації і гельмінтів на трофологічні показники Planorbarius corneus (Mollusca, Gastropoda, Bulinidae)

Стадниченко, А. П., Вискушенко, Д. А., Гирин, В. К. (2018) Комплексний вплив десикації і гельмінтів на трофологічні показники Planorbarius corneus (Mollusca, Gastropoda, Bulinidae). Природничий альманах. Біологічні науки. с. 75-81.

[img]
Перегляд
Text
Download (302kB) | Перегляд

Опис

Стаття присвячена комплексному впливові десикації різної тривалості (6,12, 18, 24, 30 діб) і інвазії материнськими і дочірніми редіями Notocotylus thienemanni, а також спороцистами Bilharziella polonica на два основних трофологічних показників, а саме: величину середньодобового раціону і тривалість просування корму. Дослідження свідчить, що обидва ці фактори залежно від рівня їх впливу здійснюють певного рівня тиск на організм молюсків, що позначається на їхньому фізіологічному статусі, у тому числі й на величині середньодобового раціону і на швидкості просування корму. На значеннях обох трофологічних показників P.corneus більш негативно позначається інвазія їх спороцистами B. polonica та материнськими редіями N.thienemanni.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: Planorbarius corneus, Trematoda, десикація, середньодобовий раціон, швидкість просування корму.
Теми: Q Наука > QL Зоологія
Підрозділи: Природничий факультет > Кафедра зоології, біологічного моніторингу та охорони природи
Користувач, що депонує: kaf.zoology Zoo KZ
Дата внесення: 14 Лист 2018 19:51
Останні зміни: 14 Лист 2018 19:51
URI: http://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/27691

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу