Діяльність Українського інституту національної пам'яті як складова інституційного механізму реалізації державної політики пам'яті в Україні

Опанащук, Петро (2021) Діяльність Українського інституту національної пам'яті як складова інституційного механізму реалізації державної політики пам'яті в Україні. Економіка та держава. Серія: Державне управління (1). с. 60-64.

[img]
Перегляд
pdf
Download (800kB) | Перегляд

Опис

У статті політика пам'яті розглядається як важливий інструмент свідомого ідеологічного впливу на широкі народні маси. На основі аналізу діяльності Українського інституту національної пам’яті розкрито специфіку становлення інституційного механізму реалізації державної політики у сфері відновлення та збереження національної пам’яті українського народу. Розкрито роль цієї установи в процесі дослідження й переосмислення радянського періоду української історії, а також у реалізації фундаментальних і науково-практичних досліджень, які стосуються проблем відновлення та збереження національної пам'яті українського народу. Порівнюються цілі та завдання Українського інституту національної пам’яті на різних етапах його існування: як центрального органу виконавчої влади на початковому та сучасному етапах, а також як науково-дослідної установи протягом 2010-2014 рр.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: політика пам’яті, національна пам'ять, інституційний механізм, Український інститут національної пам’яті, державна політика.
Теми: H Соціальні науки > HD Промисловість. Землевикористання. Робоча сила
H Соціальні науки > HD Промисловість. Землевикористання. Робоча сила > HD28 Управління. Індустріальне управління
Підрозділи: Історичний факультет > Кафедра права та публічного управління
Користувач, що депонує: Лаборант іст. фак. Світлана Чорновіл
Дата внесення: 19 Жов 2022 10:26
Останні зміни: 19 Жов 2022 10:26
URI: http://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/34606

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу