Соціально-правова підтримка жінок в Украйні, які живуть з ВІЛ

Коляденко, С. М., Літяга, І. В. (2022) Соціально-правова підтримка жінок в Украйні, які живуть з ВІЛ. Соціальна робота та соціальна освіта (9). с. 90-110.

[img]
Перегляд
Text
Download (457kB) | Перегляд

Опис

На сьогодні проблема ВІЛ/СНІДу є актуальною, як у всьому світі, так і в Україні, зокрема. Щодо статистичних даних, то в жовтні 2021 року в Україні офіційно зареєстровано 945 випадків ВІЛ-інфекції, у 231 особи діагностовано СНІД ті зафіксовано 136 смертей від СНІДу. Шляхами інфікування ВІЛ є гетеросексуальний – 607 випадків, гомосексуальний – 28, парентеральний – 301, невідомий – 3 та вертикальний – 152 [1]. Особливої уваги потребують ВІЛпозитивні жінки, проблеми яких мають вирішуватись на теоретичному і практичному рівнях, враховуючи законодавчу базу нашої країни. Також нами врахований досвід науковців, членів громадських організацій таких, як О.М. Дзюба, Н.Я. Жилка, І.Ф. Ільїнська, Т.Л. Лях, О.О. Орлова та ін.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: соціально-правова підтримка, соціально-правова підтримка жінок, ВІЛ/СНІД, Віл-інфекція, дискримінація, гендер, статевий, парентеральний, вертикальний шляхи передачі.
Теми: H Соціальні науки > H Соціальні науки (Загальне)
H Соціальні науки > HM Соціологія
R Медицина > R Медицина (Загальне)
Підрозділи: Соціально-психологічний факультет > Кафедра соціальних технологій
Користувач, що депонує: Лаборант Анна Миколаївна Негрій
Дата внесення: 21 Лист 2022 10:07
Останні зміни: 21 Лист 2022 10:07
URI: http://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/34734

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу