Значення етичної поведінки юриста для відновлення бізнесу, що зазнав втрат у зв’язку з повномасштабним вторгненням в Україну

Сушицька, Юлія (2022) Значення етичної поведінки юриста для відновлення бізнесу, що зазнав втрат у зв’язку з повномасштабним вторгненням в Україну. Академічні візії (14). с. 1-11.

[img]
Перегляд
pdf
Download (281kB) | Перегляд

Опис

Стаття розкриває роль етичної поведінки юристів різних спеціалізацій для відновлення бізнесу, що зазнав втрат у зв’язку з повномасштабним вторгненням в Україну. В статті зазначаються основні втрати та види збитків, яких зазнав бізнес України у зв’язку з повномасштабним вторгненням. Вказано, що великих збитків зазнав та продовжує зазнавати бізнес в північній та східній частині України. Робиться акцент на підтримці бізнесу, наводяться основні державні програми з підтримки бізнесу, релокації, надання грантів, кредитів. Від етичної поведінки юристів залежить прийняття управлінських рішень щодо відновлення, релокації, чи банкрутства бізнесу. Наведені основні складові етичної поведінки юриста в умовах воєнного стану, такі як особистісні, мотиваційні, професійні фактори, знання та практичні вміння з суміжних галузей, психології, мови, засобів впливу. Охарактеризовано такі риси юриста як ділова етика, почуття справедливості, проявлення ввічливості, вправне володіння мовними засобами, культура професійного спілкування. Проаналізовано етичну поведінку провідних юридичних консалтингових компаній в умовах воєнного стану та зроблено висновок, що юристи в Україні розуміють важливість своєї професії у розвитку бізнесу, їх етична поведінка відіграла значну роль в допомозі підприємствам. Проведено аналіз української та зарубіжної наукової літератури та зроблено висновки, що професійна, етична поведінка юристів відіграє важливу роль для бізнесу. Підсумовано, що з дотриманням етичних норм, володіючи знаннями чинного законодавства та навичками його застосування, юрист може надати правову допомогу: подати заяву в ЄСПЛ на відшкодування завданих збитків; подати заяву на грант, підтримку; подати до податкової заяву про неспроможність сплачувати податки, організувати релокацію бізнесу, оформити документи для виплати репарацій тощо.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: юридична діяльність, етика юриста, психологічна культура юриста, відновлення бізнесу, репарації, релокація бізнесу, банкрутство.
Теми: K Право > K Право (Загальне)
Підрозділи: Історичний факультет > Кафедра права та публічного управління
Користувач, що депонує: Лаборант іст. фак. Світлана Чорновіл
Дата внесення: 13 Січ 2023 08:10
Останні зміни: 13 Січ 2023 08:10
URI: http://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/35836

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу