Інноваційний менеджмент: стимулювання та управління творчістю і ідеями в організації

Вербовський, І. А., Михайлів, Г. В., Сойма, С. Ю. (2023) Інноваційний менеджмент: стимулювання та управління творчістю і ідеями в організації. Східна Європа: економіка, бізнес та управління (41). с. 66-72. ISSN 2518-1971

[img]
Перегляд
Text
Download (265kB) | Перегляд

Опис

Творчість окремих працівників в організації є важливим джерелом інновацій. Встановлено, що основою сучасного підходу до стимулювання творчої діяльності у працівників виступає завдання керівників організацій у максимальній активізації творчих здібностей кожної особистості та спрямування їх у необхідне русло для досягнення конкретних інноваційних та економічних результатів. Необхідним виступає створення особливого творчого середовища, якому характерна відкритість для нових пропозицій, підтримка інновацій, демократичний стиль керівництва, довіра до керівництва, співробітництво на всіх рівнях, навчання та професійне спілкування. Виділено неекономічні методи мотивування творчої праці: морально-психологічні (у формі схвалення, підтримки, визнання заслуг, поваги та довіри) та організаційні (участь в ухваленні рішень, уточнення перспектив, делегування повноважень й виконання складніших завдань). Внутрішня мотивація підвищує рівень відповідальності, ставлення та особистої ініціативи, риси особистості, які зазвичай асоціюються з успішною реалізацією ідеї.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: творчість, організаційна творчість, управління творчістю, ідея, стимулювання ідей, мотивація, персонал, керівник, лідерство в організації, інновації.
Теми: L Освіта > L Освіта (Загальне)
Q Наука > Q Наука (Загальне)
Підрозділи: Інститут педагогіки > Кафедра професійно-педагогічної, спеціальної освіти, андрагогіки та управління
Користувач, що депонує: Ігор Вербовський
Дата внесення: 15 Трав 2024 21:01
Останні зміни: 15 Трав 2024 21:01
URI: http://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/39692

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу