Доброльожа, Г. М. (2012) Хліб та борошняні вироби в поліській фразеології: історичний та етнокультурний коментар. Мовознавчий вісник: збірник наукових праць (14-15). с. 128-134.
|
Text
Download (206kB) | Перегляд |
Опис
У статті аналізуються лексико-тематичні групи фразеологізмів, що містять компонент-назву хліба та борошняних виробів. З’ясовано найбільш продуктивні у кількісному відношенні номінації; визначено основні семантичні типи фразеологічних одиниць; підкреслено, що ФО із структурним компонентом-назвою хліба становлять суттєвий пласт поліської фразеології.
Тип елементу : | Стаття |
---|---|
Ключові слова: | етноконцепт, фразеологічна одиниця (ФО), фразеосемантична група, фразеологічний компонент, семантика, етносвідомість |
Теми: | P Мова та література > PG Слов'янська група мов, Балтичні мови, Албанські мови і література > Українська |
Підрозділи: | Інститут філології і журналістики > Кафедра української мови та методики її навчання |
Користувач, що депонує: | lab Zhanna Gan'ko |
Дата внесення: | 26 Черв 2014 08:33 |
Останні зміни: | 15 Серп 2015 07:14 |
URI: | http://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/11851 |
Actions (login required)
Перегляд елементу |