Доброльожа Г. М. (2012) Хліб та борошняні вироби в поліській фразеології: історичний та етнокультурний коментар. Мовознавчий вісник: збірник наукових праць (14-15). С. 128–134.
|
Текст
Download (206kB) | Preview |
Анотація
У статті аналізуються лексико-тематичні групи фразеологізмів, що містять компонент-назву хліба та борошняних виробів. З’ясовано найбільш продуктивні у кількісному відношенні номінації; визначено основні семантичні типи фразеологічних одиниць; підкреслено, що ФО із структурним компонентом-назвою хліба становлять суттєвий пласт поліської фразеології.
Тип ресурсу: | Стаття |
---|---|
Ключові слова: | етноконцепт, фразеологічна одиниця (ФО), фразеосемантична група, фразеологічний компонент, семантика, етносвідомість |
Класифікатор: | P Мова та література > PG Слов'янська група мов, Балтичні мови, Албанські мови і література > Українська |
Відділи: | Інститут філології і журналістики > Кафедра української мови та методики її навчання |
Користувач: | Користувачі 1471 не знайдено. |
Дата подачі: | 26 Черв 2014 08:33 |
Оновлення: | 15 Серп 2015 07:14 |
URI: | http://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/11851 |
Actions (login required)
![]() |
Оглянути опис ресурсу |