Шепелев, О. О. and Яворська, Т. Є. (2015) Удосконалення технічної підготовки баскетболістів в умовах підвищення спортивної майстерності. Житомирський державний університет імені Івана Франка.
![]() |
Slideshow
Download (3MB) |
Abstract
Сучасний рівень спортивних досягнень у баскетболі надзвичайно високий і має явну тенденцію до подальшого зростання технічної та тактичної майстерності спортсменів, які займаються цим видом спорту. Щоб досягти рівня вищих спортивних досягнень в обраному виді спорту, а тим паче перевершити його, потрібне подальше удосконалення системи підготовки команди і гравців. Наукові дослідження та результати аналізу найбільших змагань дозволяють зробити висновок, чим вище досягнення в будь-якому виді спортивної гри, тим вище вимоги повинні бути пред'явлені в відношенні їх технічної підготовленості (Банніков А. М., Сілкін В. А., Костюков В. В., 2000). Технічна підготовка в баскетболі, особливо у нападі, є важливим, визначальним компонентом тренувального процесу, тому що дозволяє розкрити найбільш сильні індивідуальні якості гравця. Проте рівень підготовленості висококваліфікованих баскетболістів, в тому числі і членів студентських збірних вузів та взагалі студентських збірних країни, все ще не відповідаєналежним вимогам (Гомельський А. Я., 1994; Черемісін В. П., Лунічкін В. Г., 1997). У зв'язку з чим досить актуальним є пошук більш ефективних засобів і методів удосконалення дій баскетболістів в атаці та захисті.
Item Type: | Other |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | Баскетбол, спортивна майстерність, техніка |
Subjects: | L Education > LB Theory and practice of education L Education > LB Theory and practice of education > LB2300 Higher Education |
Divisions: | Faculty of Physical Education and Sport > Department of Theoretical and Methodological Foundations of Physical Education and Sport |
Depositing User: | лаборант К.Ю. Пелешок |
Date Deposited: | 28 Oct 2015 14:00 |
Last Modified: | 24 Jan 2018 13:16 |
URI: | http://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/18945 |
Actions (login required)
![]() |
View Item |