Яценко С. А. (2008) Апелятиви на позначення продуктів харчування, страв та напоїв у ролі власних імен у козацькому реєстрі 1642 року. ВІСНИК Житомирського державного університету імені Івана Франка (41). С. 218–221.
Preview
08yasakr.pdf
Завантажити (160kB) | Preview
Анотація
У статті проаналізовано прізвищеві назви, утворені від апелятивів на позначення їжі, продуктів харчування та напоїв, розглянуто їх походження та семантику. Зроблено узагальнення щодо важливості зафіксованих особових назв у відтворенні матеріальної культури староукраїнського мовного періоду та поповненні лексичного складу української мови.
Тип ресурсу: | Стаття |
---|---|
Класифікатор: | P Мова та література > P Філологія. Лінгвістика L Освіта > L Освіта (Загальне) |
Користувач: | Олександр Сергійович Яценко |
Дата подачі: | 28 Вер 2009 13:05 |
Оновлення: | 14 Серп 2015 19:28 |
URI: | https://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/2874 |