Електронна бібліотека Житомирського державного університету

Апелятиви на позначення продуктів харчування, страв та напоїв у ролі власних імен у козацькому реєстрі 1642 року

Яценко С. А. (2008) Апелятиви на позначення продуктів харчування, страв та напоїв у ролі власних імен у козацькому реєстрі 1642 року. ВІСНИК Житомирського державного університету імені Івана Франка (41). С. 218–221.

[thumbnail of 08yasakr.pdf]
Preview
PDF
08yasakr.pdf

Завантажити (160kB) | Preview

Анотація

У статті проаналізовано прізвищеві назви, утворені від апелятивів на позначення їжі, продуктів харчування та напоїв, розглянуто їх походження та семантику. Зроблено узагальнення щодо важливості зафіксованих особових назв у відтворенні матеріальної культури староукраїнського мовного періоду та поповненні лексичного складу української мови.

Тип ресурсу: Стаття
Класифікатор: P Мова та література > P Філологія. Лінгвістика
L Освіта > L Освіта (Загальне)
Користувач: Олександр Сергійович Яценко
Дата подачі: 28 Вер 2009 13:05
Оновлення: 14 Серп 2015 19:28
URI: https://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/2874

Дії ​​(потрібно ввійти)

Оглянути опис ресурсу
Оглянути опис ресурсу