Формування здоров’язбережувальної компетентності студентів ІТ-технологій

Присяжнюк, С. С., Оленєв, Д. Г., Юденко, О. В. (2023) Формування здоров’язбережувальної компетентності студентів ІТ-технологій. Військова освіта (1(47)). с. 217-230.

[img]
Перегляд
Text
Download (250kB) | Перегляд

Опис

В статті розглянуто питання щодо формування здоров’язбережувальної компетентності студентів закладів вищої освіти спеціальностей інформаційно-телекомунікаційних технологій. На початку XXI століття стає все актуальнішим науково і методично обґрунтоване використання фізичної культури і спорту в процесі підготовки фахівців ІТ-технологій до конкретних видів праці, тому застосування сучасних форм, засобів і методів фізичного виховання, що відповідають вимогам науково-технічного прогресу, умовам праці і життя населення, є нині найважливішим завданням теорії і практики фізкультурного руху. Нині при організації освітнього процесу перед кожним закладом вищої освіти висувається завдання здійснювати підготовку спеціалістів на високому науково-технічному рівні з використанням сучасних методів організації навчально-виховного процесу, що забезпечують застосування отриманих ними знань та вмінь у практичній діяльності. Разом з тим, повноцінне використання професійних знань та вмінь, висока працездатність майбутніх фахівців можливі лише за доброго стану їх здоров’я, в основі якого лежать регулярні, спеціально організовані заняття фізичною культурою і спортом. Отже, якість підготовки, в тому числі і фізичної, до майбутньої професійної діяльності для кожного молодого спеціаліста набуває не тільки особистого, але і соціально-економічного значення.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: компетентність; заклад вищої освіти; студенти; здоров’я; активний відпочинок; фізкультурна хвилинка; фізкультурна мікропауза
Теми: L Освіта > LB Теорія і практика освіти > LB2300 Вища освіта
L Освіта > LC Спеціальні аспекти освіти > LC5201 Додаткова освіта. Доросла освіта. Неперервна Освіта
R Медицина > RA Суспільні аспекти медицини > RA0421 Охорона здоров'я. Гігієна. Профілактична медицина
Підрозділи: Інститут педагогіки > Кафедра професійно-педагогічної, спеціальної освіти, андрагогіки та управління
Користувач, що депонує: доцент О.В. Юденко
Дата внесення: 18 Лют 2024 23:16
Останні зміни: 18 Лют 2024 23:16
URI: http://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/39035

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу