Особливості підготовки молодіжних команд збройних сил та силових структур україни до змагань з регбіліг

Мартиросян, А. А., Юденко, О. В., Петрачков, О. В., Білошицький, В. В. (2021) Особливості підготовки молодіжних команд збройних сил та силових структур україни до змагань з регбіліг. Військова освіта : Збірник наукових праць Національного університету оборони України імені Івана Черняховського, 43 (1). с. 165-179.

[img]
Перегляд
Text
Download (589kB) | Перегляд

Опис

У статті авторами розглянуто аспекти активного розвитку регбіліг серед молоді в Україні, особливої його популярності серед військовослужбовців ЗСУ та представників спецпідрозділів; зазначено особливості регбіліг як виду спорту та охарактеризовано його специфічну технічну, тактичну, національно-патріотичну сторону виховання молоді в процесі сучасної регбійної підготовки; зазначено, що регбіліг є майже універсальним засобом у фізичній підготовці військовослужбовців країн НАТО, підкреслюється, що в Україні вже створено спеціалізовану команду регбістів на базі 95 ОДШБр, які успішно виступили на чемпіонаті регбі серед військовослужбовців у 2019 р., констатується, що саме з цього року за рішенням Михайла Забродського регбі офіційно введено у комплексну фізичну підготовку військовослужбовців; представлено особливості розробленної та впровадженної авторської програми «Регбі-13» та подано основні модельні характеристики закладені в основу цієї програми; зазначено, що ця програма є ефективною у формуванні фізичної та спеціальної підготовленості регбістів.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: підготовка, військовослужбовці, молодіжна спортивна гра, команда, молодь, регбіліг, змагання, засоби, фізична підготовка, ефективність
Теми: L Освіта > LB Теорія і практика освіти > LB2300 Вища освіта
L Освіта > LC Спеціальні аспекти освіти > LC5201 Додаткова освіта. Доросла освіта. Неперервна Освіта
R Медицина > R Медицина (Загальне)
R Медицина > RZ Інші системи медицини
Підрозділи: Інститут педагогіки > Кафедра професійно-педагогічної, спеціальної освіти, андрагогіки та управління
Користувач, що депонує: доцент О.В. Юденко
Дата внесення: 18 Лют 2024 23:18
Останні зміни: 18 Лют 2024 23:18
URI: http://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/39037

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу