Погляд науково-педагогічних працівників на особливості формування в умовах пандемії COVID-19 здоров’язбережувальної компетенції у бакалаврів гуманітарно-педагогічних факультетів

Отрошко, О. В., Юденко, О. В., Путров, С. Ю. (2021) Погляд науково-педагогічних працівників на особливості формування в умовах пандемії COVID-19 здоров’язбережувальної компетенції у бакалаврів гуманітарно-педагогічних факультетів. Науковий часопис Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, 144 (12). с. 107-113.

[img]
Перегляд
Text
Download (418kB) | Перегляд

Опис

В статті авторами подано дані опитування науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти України щодо визначення сучасного стану сформованості здоров’язбережувальної компетенції у майбутніх бакалаврів гуманітарно-педагогічних факультетів, яке відбувається в умовах пандемії COVID-19. За результатами опитування визначено, що близько 30% респондентів задоволені повністю ступенем фізичного здоров’я та фізичної підготовленості, яку демонструють студенти; також приблизно 30% учасників дослідження задоволені рівнем теоретичних відомостей і наявних практичних умінь та навичок щодо використання педагогічних технологій з метою формування здоров’язбережувальної компетенції бакалаврів гуманітарно-педагогічних спеціальностей з урахуванням особливостей їх майбутньої професійної діяльності; близько 50% учасників дослідження вважають ефективним реалізацію дистанційної форми навчання та проведення on-line консультацій, але підкреслюють, що необхідно здійснювати пошук форм та методів навчання, які б мотивували їх до активної пошукової самостійної діяльності, вчили б висловлювати та доводити власну обґрунтовану думку.

Тип елементу : Стаття
Теми: L Освіта > LB Теорія і практика освіти > LB2300 Вища освіта
L Освіта > LC Спеціальні аспекти освіти > LC5201 Додаткова освіта. Доросла освіта. Неперервна Освіта
Підрозділи: Інститут педагогіки > Кафедра професійно-педагогічної, спеціальної освіти, андрагогіки та управління
Користувач, що депонує: доцент О.В. Юденко
Дата внесення: 18 Лют 2024 23:19
Останні зміни: 18 Лют 2024 23:19
URI: http://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/39038

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу