Упровадження ідей української ментальності у досвіді видатного педагога А. С. Макаренка

Дубасенюк, О. А., Антонов, О. В. (2023) Упровадження ідей української ментальності у досвіді видатного педагога А. С. Макаренка. Вісник Житомирського державного університету імені Івана Франка. Педагогічні науки (115). с. 5-12. ISSN 2663-6387

[img]
Перегляд
Text
Download (703kB) | Перегляд

Опис

Зроблено висновок про те, що у досвіді та особистості А.С. Макаренка яскраво відображені основоположні ідеї, які характеризують особистість і менталітет українця: прагнення до навчання і самоосвіти; сформовані високі моральні якості українця як громадянина; пріоритет трудового виховання, що передбачає любов до України, до рідної землі, бажання працювати на землі, примножувати її потенціал, розвивати сільське господарство, тваринництво; значення естетичного виховання, любов до різних видів мистецтва тощо. Зазначено, що можливою причиною неприйняття педагогічної системи А.С. Макаренка офіційною радянською педагогікою була її насиченість саме ідеями української ментальності.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: А.С. Макаренко, основні етапи життя, педагогічна спадщина, менталітет, український менталітет, інноваційність ідей А.С. Макаренка.
Теми: L Освіта > L Освіта (Загальне)
L Освіта > LA Історія освіти
Підрозділи: Інститут педагогіки > Кафедра англійської мови з методиками викладання в дошкільній та початковій освіті
Користувач, що депонує: професор Олександр Вознюк
Дата внесення: 29 Лют 2024 14:46
Останні зміни: 29 Лют 2024 14:51
URI: http://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/39129

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу