Становлення і розвиток екологічного виховання молодших школярів у сільських малокомплектних школах Західної України (середина ХХ ст. – поч. ХХІ ст.)

Стасюк, Л. П. (2013) Становлення і розвиток екологічного виховання молодших школярів у сільських малокомплектних школах Західної України (середина ХХ ст. – поч. ХХІ ст.). Автореферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата педагогічних наук.

[img] Text
Download (171kB)

Опис

Дисертація містить результати історико-педагогічного аналізу становлення і розвитку екологічного виховання у сільських малокомплектних школах Західної України в другій половині ХХ – на початку ХХІ ст. У дослідженні представлено науково-теоретичні засади проблеми екологічного виховання молодших школярів з урахуванням специфіки розвитку початкової школи у регіоні зазначеного періоду. З’ясовано головні чинники та передумови екологічного виховання молодших школярів у сільських малокомплектних школах Західної України. Обґрунтовано основні етапи розвитку екологічного виховання: етап радянізації, стандартизації, реформування, оптимізації мережі. Здійснено аналіз змістових характеристик та обґрунтовано комплекс форм і методів екологічного виховання у сільських малокомплектних школах Західної України досліджуваного періоду. Окреслено провідні тенденції розвитку екологічного виховання молодших школярів у другій половині ХХ – початку ХХІ століття в Західній Україні.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: сільська малокомплектна школа, екологічне виховання, радянізація, оптимізація мережі
Теми: L Освіта > LA Історія освіти
Користувач, що депонує: Руслана Іщук
Дата внесення: 22 Січ 2014 14:10
Останні зміни: 20 Жов 2014 18:10
URI: http://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/10476

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу