СТРУКТУРНО-ФУНКЦІОНАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА ФІТОПЛАНКТОНУ р. КАМ’ЯНКА (м. ЖИТОМИР)

Самойленко, Л. П., Шинкаренко, І. А. (2014) СТРУКТУРНО-ФУНКЦІОНАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА ФІТОПЛАНКТОНУ р. КАМ’ЯНКА (м. ЖИТОМИР). «БІОЛОГІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ – 2014»: Збірник наукових праць V Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів. с. 252-254.

[img]
Перегляд
Text
Download (375kB) | Перегляд

Опис

Внутрішні водойми України представлені переважно річковими екосистемами. Питання структурно-функціональної організації автотрофної компоненти та біоти в цілому у річках України тією чи іншою мірою розв’язувалися багатьма вченими. Але не зважаючи на те, що в літературі накопичена значна кількість даних про склад та розподіл, функціонування автотрофної компоненти у великих річках, відомості щодо фітопланктону малих річок є фрагментарними. Практично не аналізувалися власне механізми підтримання структури водоростевих угруповань в екосистемах малих річок, її зміни внаслідок дії антропогенних чинників та її зв'язок із відгуком планктонних комплексів на природні впливи.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: Внутрішні водойми, річкові екосистеми, автотрофні компоненти, біота, фітопланктон, малі річки, водоростеві угруповання, екосистеми,планктонні комплекси.
Теми: Q Наука > QK Ботаніка
Підрозділи: Природничий факультет > Кафедра ботаніки, біоресурсів та збереження біорізноманіття
Користувач, що депонує: лаборант Людмила Остапенко
Дата внесення: 10 Квіт 2014 05:50
Останні зміни: 15 Серп 2015 06:13
URI: http://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/10985

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу