Афіксація як один з продуктивних способів деривації молодіжних сленгових одиниць (на прикладах з англійської, німецької, української та російської мов)

Столярчук, О. В. (2015) Афіксація як один з продуктивних способів деривації молодіжних сленгових одиниць (на прикладах з англійської, німецької, української та російської мов). Вісник Житомирського державного університету імені Івана Франка (77). с. 230-235. ISSN 2076-6173

[img]
Перегляд
Text
Download (203kB) | Перегляд

Опис

У даній статі розглянуто поняття молодіжного сленгу у сучасній лінгвістиці, проаналізовано визначення цього феномену, які дають різні дослідники, з метою визначення найбільш відповідного терміну. Крім тогo, у роботі досліджено афіксацію як один із найпродуктивніших способів словотвору молодіжних сленгізмів. А саме подано детальну класифікацію сленгових одиниць за способами афіксації (префіксальний, суфіксальний, префіксально-суфіксальний та безафіксальний). Також здійснено порівняльний аналіз молодіжних сленгізмів англійської, німецької, української та російської мов, які були утворені за допомогою афіксації.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: молодіжний сленг, соціолект, жаргон, арго, афіксація
Теми: P Мова та література > P Філологія. Лінгвістика
Користувач, що депонує: Руслана Іщук
Дата внесення: 18 Трав 2015 08:25
Останні зміни: 22 Трав 2015 15:16
URI: http://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/17319

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу