Статистичне вивчення ринку сільськогосподарської продукції

Клімова, І. О. (2012) Статистичне вивчення ринку сільськогосподарської продукції. Автореферат thesis, Національна академія статистики, обліку та аудиту Державної служби статистики України.

[img]
Перегляд
pdf
Download (1MB) | Перегляд

Опис

Розвиток і збалансованість функціонування ринку сільськогосподарської продукції є ключовими факторами забезпечення продовольчої безпеки країни, розвитку аграрного сектору економіки та національного виробництва в цілому. Сільськогосподарська продукція одночасно є продуктом споживання та сировиною для переробних галузей, і ця її особливість впливає на формування міжгалузевих зв’язків та конкурентоспроможність підприємств аграрної сфери. Поряд з позитивною динамікою обсягів виробництва сільськогосподарської продукції упродовж останніх трьох років спостерігаються негативні тенденції розвитку її ринку, що проявляються у збитковості аграрних підприємств та нерозробленості інфраструктури ринку, невідповідності виробленої сільськогосподарської продукції світовим стандартам якості, відсутності ефективних механізмів державного регулювання ринку. Залежність ринку сільськогосподарської продукції від кон’юнктури та платоспроможності населення, а також від гармонізації відносин між продавцями і споживачами зумовлює необхідність пошуку раціональних механізмів та інструментів впливу на його функціонування. Цей процес повинен базуватися на застосуванні статистичних методів, що дозволить оцінити кількісну сторону взаємодії та розвитку явищ на ринку сільськогосподарської продукції у нерозривному зв’язку з їх якісним змістом.

Тип елементу : Дисертація (Автореферат)
Теми: H Соціальні науки > HA Статистика
Підрозділи: Соціально-психологічний факультет > Кафедра економіки, менеджменту, маркетингу та готельно-ресторанної справи
Користувач, що депонує: Інна Олександрівна Клімова
Дата внесення: 05 Квіт 2016 08:56
Останні зміни: 05 Квіт 2016 08:56
URI: http://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/20697

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу